91126: Begroting 2010 goedgekeurd en onderzoek kostenbesparingen

De begroting van AGV geeft een somber beeld voor de toekomst.
Het waterschap heeft een negatief eigen vermogen van circa 40 miljoen Euro en er ligt een claim van de fiscus over een belastingconflict waarover nog steeds wordt geprocedeerd met de belastingdienst.
Tijdens de collegeonderhandelingen in december 2008 hebben de onderhandelende partijen geprobeerd om alle punten die geld kosten uit hun verkiezingsprogramma binnen te halen.
Hoewel het CDA, de VVD en de Kamer van Koophandel (bedrijven) tijdens de verkiezingscampagne net zoals sommige andere partijen hadden aangegeven om de tarieven slechts met het inflatiepercentage te laten stijgen, wisten de onderhandelende partijen in 2 weken tijd voor circa 120 miljoen Euro extra werkzaamheden te verzinnen.
Alleen de Socialistische WaterschapsVereniging en Eigen Woning en Water! hebben niet meegedaan naar de speurtocht naar extra uitgaven.
Op 29 juni kreeg EWW! antwoord op haar vragen over de extra kosten van het collegeprogramma. Volgens het Dagelijks Bestuur zal de watersysteemheffing de komende jaren als gevolg van het collegeprogramma met 1,3% extra stijgen.
Het tarief voor de watersysteemheffing stijgt in 2010 met 4,65%.
Het tarief voor de zuiveringsheffing zou aanvankelijk met 4,4% stijgen, maar door de inzet van de egalisatiereserve wordt dit in 2010 nog eenmalig beperkt tot 2,2%.
Het college ziet inmiddels ook in dat de financiële positie van AGV bijzonder slecht is.
Mede op verzoek van Eigen Woning en Water!  komt het college in het voorjaar van 2010 met bezuinigingsvoorstellen.
Op grond van deze toezegging heeft Eigen Woning en Water! toch voor de begroting gestemd.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , . Bookmark de permalink.