101013: Rumoer over wachtgelden

Op maandag 11 oktober 2010 stonden de kranten vol over voormalig SP kamerlid Krista van Velzen die de hele wereld rond ging fietsen. Haar vakantiegeld bestond uit minimaal 4 jaar wachtgeld als kamerlid. Volgens huidig SP-kamerlid Leijten is het wachtgeld stopgezet. (zie artikel 101011 en de reacties)
Op dinsdag 12 oktober 2010 verscheen er een bericht over de wachtgelden van 2 voormalige bestuursleden van stadsdeel centrum. De voormalige bestuursleden van stadsdeel Amsterdam Centrum  maken beiden volledig gebruik van hun florisante wachtgeld vergoeding. Mevrouw Condrington van Groen Links blijkt echter ook nog een betaalde baan te hebben in Suriname.  Haar opvolgster Mevrouw de Jong is ook 4 maanden wethouder geweest en wilde het eerst nog even rustig aandoen, omdat ze met haar 4 maanden toch in aanmerking kwam voor 2 jaar wachtgeld als wethouder. (zie artikel 101012 en de reacties).
Op woensdag 13 oktober 2010 werd in de Telegraaf gepubliceerd dat er bij Waterschap Amstel Gooi en Vecht drie fractieleden van Water Natuurlijk als DB-lid worden betaald, terwijl slechts 1 persoon de functie van DB-lid uitoefent. De andere twee hebben tot hun pensioenering een wachtgelduitkering. (zie artikel 13 oktober en reacties).
Eigen Woning Water! vindt dat de wachtgeldregeling soms wordt gebruikt waarvoor deze eigenlijk niet is bedoeld. Het systeem van de wachtgelden zou door het nieuwe kabinet eens goed moeten worden doorgelicht. Mensen in het bedrijfsleven zijn vaker ZZP’er of hebben korte dienst verbanden zonder werkzekerheid. Bij de overheid en voor politici bestaan regels die veel geld kosten en eigenlijk onbetaalbaar zijn. Het zijn uiteindelijk de belastingbetalers die voor deze luxe regelingen moeten betalen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.