150302: Eigen Woning en Water! bedankt burgemeester voor plakborddiscipline

Op 22 februari constateerde Eigen Woning en Water! dat de SP gedeeltelijk over de posters van Eigen Woning en Water! had geplakt bij het verkiezingsbord bij het stadhuis van Amsterdam.
Het hele bord was echter nog verder nog leeg en de SP had wel 8 posters op het bord kunnen plakken zonder over de poster van EWW! te hoeven plakken.
Op 23 maart schreef lijsttrekker Hans Bremer een klachtbrief aan burgemeester van der Laan en dijkgraaf van den Top. Van den Top deed niets,   maar Burgemeester van der Laan gaf wel opdracht aan bureau verkiezingen om contact op te nemen met SP om het over plakken te voorkomen.
De SP heeft toegezegd dat het niet meer zal gebeuren. EWW! is zeer content met de actie van bureau verkiezingen en burgemeester van der Laan.
EWW! respecteert ook de reactie van de SP en zal zo nodig een half losse poster van de SP weer vast plakken. Lijsttrekker van EWW! Hans Bremer:  “Door de vele regen en harde wind komen posters los te zitten en dan moet je elkaar helpen.”
Waterschapspartijen krijgen heel weinig aandacht in de media, omdat de landelijke partijen ook mee doen aan de provinciale staten verkiezingen die ook op 18 maart worden gehouden.
Op de verkiezingsborden moeten de waterschapspartijen de ruimte op de borden delen met de grote landelijke partijen. In Amsterdam zijn de borden groot genoeg voor alle partijen, maar in de provincie staan borden waarop slechts 6 posters passen. Daar worden posters door andere partijen van de borden gescheurd om plaats te maken voor de poster van de eigen partij.
Eigen Woning en Water! pleit voor het uitsluitend toepassen van voorbedrukte verkiezingsborden zodat de partijen niet 5 keer een poster op hoeven te plakken. Dat is zonde van de tijd, het papier en het milieu.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , . Bookmark de permalink.