81224: Nieuw college zonder VVD en zonder EWW!

De afgelopen drie weken zijn de fractievoorzitters van de partijen bijeen geweest om een collegeprogramma op te stellen. Van de nieuwe AB-leden zaten slechts 5 personen eerder in het waterschapsbestuur. De grote landelijke partijen en de KvK hadden alleen maar kandidaten zonder waterschapservaring.  De onderhandelingen leek wel een wedstrijd manieren verzinnen om extra geld uit te geven. Hoewel het CDA en de Kamer van Koophandel  tijdens de verkiezingscampagne hadden aangegeven dat zij wilden dat de tarieven niet meer zouden stijgen dan de inflatie, wilden zij zo graag met water natuurlijk in het bestuur dat zij veel extra uitgaven slikten.
De VVD wilde ook met iedereen in het bestuur (behalve met partijen die opkomen voor lagere lasten voor huiseigenaren en huurders). De VVD had tijdens de verkiezingscampagne aangeven dat zij meer water wilden ontkoppelen (dat is het beperken van de stroom schoon regenwater naar de zuiveringsinstallaties). De VVD wilde in het programma echter minder ontkoppeling dan nu reeds het geval is.
Het leek de laatste week een kwestie of Water Natuurlijk en de PvdA in het college zouden komen of niet. Op grond van de verkiezingsuitslag was een college mogelijk zonder Water Natuurlijk en de PvdA.
Aangezien de VVD en het CDA tijdens de verkiezingen hadden aangeven dat zij een college wilden zonder EWW! heeft dit mede veroorzaakt dat er een college is met Water Natuurlijk en de PvdA.
Hoewel mevrouw van de Stoel van de VVD erg haar best had gedaan om met Water Natuurlijk in het college te komen kwam er na een pauze van een uur plotseling een mededeling:
Er is een college dat bestaat uit Water Natuurlijk, PvdA, CDA, LTO en de KvK.
Voor de pauze had mevrouw Garming van Water Natuurlijk aangegeven dat zij de voorkeur had voor de Kamer van Koophandel boven de VVD (omdat mevrouw Garming liever niet met mevrouw van de Stoel in het college zat). De ambtelijke organisatie heeft in middels globaal berekend dat het concept collegeprogramma circa 120 miljoen Euro zal kosten.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.