90620: Nota Peilbeheer

Op 11 juni stond de nota peilbeheer op de agenda van de commissie.
De nota peilbeheer is een gevoelig punt want de DB-partijen hebben over het peilbeheer niet geheel hetzelfde standpunt.
Tijdens de commissievergadering viel op dat het voor de nota peilbeheer verantwoordelijke DB-lid niet aanwezig was om de nota te verdedigen. Van de 5 DB-leden was alleen de heer van der Heijde van de PvdA aanwezig. Anders dan in het collegeprogramma is vastgesteld (peil volgt functie tenzij het echt niet anders kan), zei de heer van der Heijde toch enkele keren precies het tegenovergestelde.
Het CDA en de categorie ongebouwd willen meer rekening houden met de boeren (Peil volgt functie). En Water Natuurlijk en de PvdA willen dat het gebruik wordt aangepast aan het peil dat zij willen vaststellen (Functie volgt peil). Uit de nota bleek dat er zeer met de materie was geworsteld, maar dat dit niet tot een heldere nota had geleid. De commissieleden besloten dat de nota nog moest worden aangepast voordat deze in de inspraak kan.
Wellicht is het voor het DB zinvol om nota’s in de commissie te verdedigen en toe te lichten.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.